Wat we doen

De uitdaging

Togo behoort tot de 20 armste landen ter wereld. Veel jongeren in Togo zijn beschadigd en kwetsbaar. Zij krijgen niet de kans om naar school te gaan en een beroep te leren. Het gaat hier vaak om jongeren die vanuit de gezinssituatie niet de mogelijkheid hebben gehad om naar school te gaan. Dit kan zijn omdat ze dakloos zijn of al vanaf een jonge leeftijd dienden te werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen.

De oplossing

“De plek waar kansarme en beschadigde jongeren een veilig thuis vinden”

Bij De Thuishaven geloven we in de kracht van de community. Samen zorgen we ervoor dat jongeren een veilige thuishaven krijgen waar ze zich onbezorgd en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en een beroep kunnen leren. Zo betrekken we lokale mensen uit de dorpen waar we ons vestigen. Zij helpen, tegen een kleine vergoeding, jongeren een vak te leren binnen de verschillende ‘leerwerktrajecten’ die we in samenwerking met elkaar ontwikkelen.

De kracht van De Thuishaven

Onze grootste kracht is onze achterban. Bij de Thuishaven is er plaats voor iedereen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of wat je politieke voorkeur is, iedereen is van harte welkom. De Thuishaven kan rekenen op een sterke achterban van mensen die elkaar vinden in de liefde voor diegene die naast ons staat.

Hoe we voor verandering zorgen

Bij De Thuishaven geloven we in de kracht van scholing en een dak boven je hoofd. We bieden 15 jongeren zowel theoretisch als praktisch onderwijs en een dak boven hun hoofd. Jongeren leren Engels, Frans, topografie, rekenen en krijgen bewegingsonderwijs, We hebben vijf leerwerkplekken ontwikkelt waar jongeren een ambacht kunnen leren:

  • Kleding maken in een atelier
  • Banketbakkerij/horeca
  • Grondbewerking/akkerbouw
  • Houtbewerking
  • Kapsalon
  • Schoenenmakerij

Zodra jongeren door de praktijkbegeleider klaar worden geacht om als professional aan de slag te gaan, krijgt de jongere zijn leerwerktraject certificaat. Mocht de jongere zijn eigen onderneming willen starten dan zoeken we ondersteuning bij onze sponsoren in de vorm van een microkrediet.

Onze Impact

We bieden op dit moment 15 jongeren een leerwerkplek aan in Togoville

nl_NLDutch