Over ons

“Sluit je aan bij onze community”

Wij zijn de Thuishaven

Wij geloven in de kracht van de gemeenschap. Samen kunnen we een verschil maken voor een ander die het minder heeft getroffen, waar ook ter wereld.

Over tien jaar willen we honderden jongeren helpen aan een beter leven. Jongeren die op hun beurt weer honderden anderen inspireren hetzelfde te doen. Een beter leven begint bij een dak boven je hoofd en een inkomen. Samen maken we De Thuishaven steeds breder gedragen en stabieler. Samen richten we nieuwe leerwerkplekken en bedrijfjes op om uiteindelijk zoveel mogelijk jongeren een thuishaven te kunnen bieden. text.

Team & Bestuur

Ontmoet ons team

Reza Nelembaye Ngarigota

Voorzitter

Gino Sergio

Secretaris

Hendrik Hofstra

Algemeen bestuurslid

Pernelly Biya

Algemeen bestuurslid

Sarah Ait Haddou

Penningmeester

Marketing en
fondsenwerving

Wij zijn een groep mensen die elkaar vinden in onze gemeenschappelijk passie voor ontwikkelingswerk en de liefde voor mensen. Wat ons daarnaast verbindt is onze achtergrond in het sociaal werk. Wij zijn anderzijds complementair aan elkaar doordat we verschillende specialismen hebben van jongerenwerk, marketing, fondsenwerving, sociaal ondernemen, sociaal beleid tot sport agogisch werk. We brengen tot slot allemaal een andere culturele achtergrond mee en delen een aantal belangrijke waarden.

Onze kernwaarden zijn:
Samenwerken, optimisme, diversiteit, gemeenschap, ambitie, sociaal ondernemen

Wij creëren impact door ons te verenigen met een diversiteit aan mensen die betekenisvol willen zijn voor de ander. We werken daarnaast nauw samen met lokale dorpelingen, de burgemeester en vrijwilligers

Alle bestuursleden werken onbezoldigd.

Geschiedenis

Ontstaan thuishaven

Mijn naam is Reza Nelembaye Ngarigota. Ik ben geboren in 1989 en groeide op in een Nederlands/Afrikaans gezin in Nederland. Van jongs af aan kom ik in Afrika, omdat daar mijn roots liggen. Hierdoor heb ik met eigen ogen kunnen zien dat er nog altijd kwetsbare jongeren op aarde zijn, die niet dezelfde kansen hebben als wij in het Westen.

Ik heb als kleine jongen altijd al de droom gehad om een bijdrage te leveren aan kansarme kinderen, waar ook ter wereld. In 2013 voel ik de roeping om ook daadwerkelijk iets te realiseren voor kansarme jongeren in Afrika en neem ik een grote stap in mijn leven; mijn vaste baan als jongerenwerker zeg ik op, ik neem afscheid van het betaalde voetbal, laat mijn vertrouwde omgeving achter en vertrek naar Benin om daar ontwikkelingswerk te doen. Vanuit een lokale school heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het coachen en ondersteunen van de jongeren en hun ouders op zowel fysieke (sportlessen) als mentale (motiverende gespreksvoeringen) vlakken.

In 2014 keerde ik terug naar Nederland en ben ik weer aan het werk gegaan als jeugdhulpverlener bij verschillende organisaties. In 2018 voel ik opnieuw de roeping om mijn droom tot werkelijkheid te brengen en zeg ik opnieuw mijn baan en voetbal op. Ik vertrek voor 6 maanden naar meerdere landen in West-Centraal Afrika om mij te oriënteren op een geschikte locatie en de juiste doelgroep om deze verder te helpen in het leven.

Partners

Onze partners

Nieuws

Bekijk ons
laatste nieuws

nl_NLDutch