Trip November 2021

Beste vrienden van De Thuishaven, 

Ik heb na een half jaar afwezigheid gelukkig weer af kunnen reizen naar ons fantastische project in Togo,De Thuishaven in Togoville. Zoals jullie weten is de container vol met spullen een tijdje geleden met succes aangekomen. In deze container zaten veel spullen die nodig waren om door te kunnen groeien als project.  In de container zaten onder andere een busje, meubels, naaimachines, computers, printers, boeken, extra schoolmaterialen, beamers, tv’s en gigantisch veel verschillende kleding en schoenen.  
De eerste dagen hebben we met alle leraren en jongeren die betrokken zijn bij het project veel goede evaluaties kunnen verrichten. Ook enkele ouders zijn een dag uitgenodigd voor een evaluatie middag, onder het genot van wat eten en drinken. Zowel de jongeren, leraren, ouders en burgemeester zijn erg dankbaar voor het werk wat gedaan wordt. We hebben veel leuke foto’s 
en videos kunnen maken die deze weken online geplaatst zullen worden.  

We hebben de computerkamer deze dagen kunnen afronden waar de jongeren drie keer per week les gaan krijgen. Ook is de woonkamer van de jongeren aangepakt met een nieuwbankstel, salontafeltje en een simpele tv. We hebben wat aanpassingen in het huis kunnen realiseren zoals een extra wc, wastafels, de keuken is gerenoveerd, delen van daken zijn aangepakt en vele overige klusjes die urgent gedaan moesten worden. 
Voor de patisserielessen hebben we een grotere oven gekocht en wat overige bakkerij machines kunnen realiseren. Deze machines waren erg van belang om op deze manier zelf geld te gaan 
genereren. Denk aan het verkopen van taarten, stokbroden, luxebroodjes.  

Wat betreft de bus: Deze zal gereden gaan worden door een van onze medewerkers. In overleg met de burgermeester en een andere burgermeester van een grote stad in de regio is besloten dat deze ingezet kan gaan worden om studenten uit deze regio vanuit hier naar de hoofdstad, Lome te gaan brengen en op te halen. Wij zullen voor deze structurele diensten een gat voor de begroting kunnen gaan dichten. Naast deze diensten zal hij voor vele andere dingen gebruikt gaan worden zoals Banketproducten afleveren, activiteiten met de jongeren, boodschappen enz. Ook onderhoud en reparaties zullen door de burgermeesters/overheid bekostigd gaan worden. 


Warme groet,


Reza

0 Comments

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.

fr_FRFrench